top of page
Ποιοι είμαστε...

 

Πίσω από την άτυπη “myLogo.gr” βρίσκονται έμπειρα άτομα στο χώρο της διευθέτησης, της σωστής νομικά κατάθεσης και κατοχύρωσης του εμπορικού σας σήματος, καθώς και ο σχεδιαστής μας, γραφίστας, μακετίστας, με κατάρτιση στον χώρο της τεχνολογίας γραφικών τεχνών, εικαστικών, και επικοινωνία διαφήμισης, έχοντας πολυετή παρουσία στον χώρο, με εμπειρία από το 1997.

Ο εξειδικευμένος προϊστάμενος μας, πρώην μέλος, υπαλληλικής σχέσης στο τμήμα των εμπορικών σημάτων στη “Διεύθυνση Εμπορικής & Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης”, αναλαμβάνει την κατατόπιση, πληροφόρηση, ενημέρωση και διατριβή σας για όλες τις διαδικασίες της ορθής αλλά και έγκυρης κατάθεσης του σήματός σας, καθώς και την διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για το Υπουργείο Ανάπτυξης.  

Σε περίπτωση ανάγκης δικηγόρου για τις διαδικασίες αυτές, αναλαμβάνουμε να σας φέρουμε σε επαφή με τους καταλληλότερους και πιο αρμόδιους στο αντικείμενο αυτό.

 

“Μαζί μπορούμε να προσεγγίσουμε ένα άρτιο, ορθό και επιθυμητό αποτέλεσμα για το εμπορικό σας σήμα, την εταιρική σας ταυτότητα και το λογότυπό σας γενικότερα ”

 

 Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

 

 

Εμπορικό Σήμα

 

Κατοχυρώστε το Εμπορικό σας Σήμα!

Σε Βλέπουν…

Σε Αναγνωρίζουν…

Σε Επιλέγουν…

 

Η Διεύθυνση Εμπορικής & Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης ασχολείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα με την κατάθεση, καταχώρηση και γενικά τη διαχείριση του μητρώου των εμπορικών σημάτων στην Ελλάδα. Για την καταχώρηση ή μη ενός σήματος αποφασίζει η Διοικητική Επιτροπή Σημάτων, που συνεδριάζει στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Πλατεία Κάνιγγος – Αθήνα).

Η καταχώρηση ενός εμπορικού σήματος προστατεύεται για 10 χρόνια και ανανεώνεται ανά 10ετία.

 

 

Τι είναι το Εμπορικό Σήμα;
 

Εμπορικό Σήμα θεωρείται κάθε σημείο επιδεκτικό γραφικής παραστάσεως, ικανό να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μια επιχείρησης από εκείνα άλλων επιχειρήσεων.

 

Σήμα μπορούν να αποτελέσουν ιδίως:
 
  • Ονόματα φυσικών ή νομικών προσώπων

  • Λέξεις

  • Ψευδώνυμα

  • Απεικονίσεις

  • Σχέδια

  • Γράμματα

  • Αριθμοί

  • Το σχήμα ενός προϊόντος

  • Το σχήμα μιας συσκευασίας

  • Τίτλος Εφημερίδας ή Περιοδικού


Αξιοποίηση του σήματος σημαίνει διατήρηση ή απόκτηση μεριδίων της αγοράς, καθώς και εμπορική εκμετάλλευση αυτού με τη μορφή χορήγησης αδειών χρήσης ή σύναψης συμβάσεων franchising ή ακόμα και μεταβίβασης αυτού έναντι υψηλού πιθανόν τιμήματος. Ο σύγχρονος επιχειρηματίας, αντιλαμβανόμενος τις λειτουργίες αυτές που επιτελεί το σήμα και αποβλέποντας στη σταθερή και ανοδική πορεία της επιχείρησής του στην ελληνική αγορά, θα πρέπει να κατοχυρώνει τα σήματα της επιχείρησής του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και να τα προστατεύει από ανταγωνιστές που κάνουν αθέμιτη χρήση αυτών.

Η παραποίηση ή απομίμηση σήματος έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή αποζημιώσεων από τα πολιτικά δικαστήρια και την επιβολή ποινικών κυρώσεων στον δράστη αυτής, διώκεται δε κατ’ έγκληση, δηλαδή με την προσφυγή στα δικαστήρια από το θιγόμενο επιχειρηματία.

 

Μέσω του μηχανογραφημένου μητρώου σημάτων της Διεύθυνσης Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κάθε ενδιαφερόμενος χρησι-μοποιώντας το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα την ιστοσελίδα της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης www.gge.gov.gr μπορεί να ερευνά την ύπαρξη ήδη κατατεθιμένων ή καταχωρημένων ή διεθνών σημάτων, όμοιων ή παρόμοιων με αυτό που ενδιαφέρεται να καταθέσει και να αποφύγει την κατάθεση σήματος που θα του δημιουργούσε νομικά και πραγματικά προβλήματα. Παράλληλη έρευνα μπορεί να διεξάγεται και στην ιστοσελίδα www.wipo.int του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), προκειμένου να διαπιστώσει την ύπαρξη διεθνών σημάτων με ισχύ στην Ελλάδα.

 

Από την ιστοσελίδα της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης www.gge.gov.gr μπορούν επίσης οι δικηγόροι που καταθέτουν σήματα, να συμπληρώνουν και να εκτυπώνουν τις δηλώσεις των προς κατάθεση σημάτων ακολουθώντας τις αναγραφόμενες οδηγίες.

 

Επιπλέον στη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας λειτουργούν σήμερα ηλεκτρονικοί υπολογιστές όπου διεξάγεται δωρεάν έρευνα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο στο αρχείο των σημάτων, καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και μεταξύ των ωρών 10:30 έως 14:00.

 

 

 

 

Το Εμπορικό Σήμα Προσδιορίζει την προέλευση των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας συγκεκριμένης επιχείρησης. Τα Εμπορικά Σήματα δημιουργούν μια αίσθηση αναγνωρισιμότητας με αποτέλεσμα να επιλέγονται από τους καταναλωτές, με «κλειστά μάτια»

 

 Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

____________________________________
 
Βασικά στοιχεία για τα εμπορικά σήματα

 

Εάν ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα, τότε θα διαθέτετε σήμα. Μέσω αυτού σας αναγνωρίζουν οι πελάτες σας. Το σήμα σας είναι αυτό που διαφοροποιεί τα προϊόντα σας από τα προϊόντα των υπολοίπων και αντικατοπτρίζει τις αξίες σας. Είναι ίσως το πολυτιμότερο περιουσιακό σας στοιχείο.

Το σήμα σας αποτελεί μέρος της διανοητικής σας ιδιοκτησίας και συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

 

" Σε τελική ανάλυση όλα έχουν σχέση με τα σήματα…

Ας κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας!

Τώρα ξεκινάει η πραγματική δουλειά! "

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Αξία...
____________________________________
 
Δώστε στην επωνυμία σας την αξία που της αρμόζει
ⓘ Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ
 
 
Η καταχώρηση ενός σήματος αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την επένδυσή σας στην επωνυμία σας. Η αξία της επωνυμίας σας μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί, ανάλογα με τις δυνάμεις της αγοράς και την επιτυχία της επιχείρησής σας και των προϊόντων της. Το σήμα σας μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου. Η αξία του αποτελεί μέρος των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησής σας. Τα σήματα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο δικαιο-χρησίας/ιδιοχρησίας, να πωληθούν ή να χρησιμοποιηθούν ως εμπράγματη εγγύηση. 

Μία από τις επωνυμίες με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο σήμερα είναι η Apple. Η αύξηση της αξίας της συγκεκριμένης επωνυμίας οφείλεται στην ανάπτυξη και στην προστασία της διανοητικής της ιδιοκτησίας: σήματα, σχέδια και υποδείγματα, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ευρεσιτεχνίες. 

Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις αναπτύσσουν τη διανοητική ιδιοκτησία τους από την πρώτη κιόλας ημέρα. Δεν χρειάζεται να είστε μεγάλη επιχείρηση για να καινοτομήσετε. Σημασία έχει να γνωρίζετε πώς να αναπτυχθείτε.
Ο κύκλος της επιτυχίας
 

Η επιτυχία φέρνει επιτυχία. Οι καινοτόμες επιχειρήσεις αναπτύσσουν χαρτοφυλάκια δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας προστατεύοντας έτσι και ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Τα επιτεύγματά τους και τα δικαιώματα που αυτά συνεπάγονται ωφελούν σημαντικά την κοινωνία.

 

Η διαχείριση της δημιουργικότητας είναι το κλειδί για την οικονομική αποτίμηση της καινοτομίας.

 

«Πολλοί άνθρωποι παραιτούνται από την προσπάθεια όταν αισθάνονται ότι όλα είναι εναντίον τους. Όμως, είναι ακριβώς τη στιγμή αυτή που πρέπει να επιμείνουν λίγο ακόμη. Μοιάζει με αγώνα δρόμου. Εκεί που αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις άλλο, εάν επιμείνεις και ξεπεράσεις το φράγμα του πόνου, θα δεις το τέρμα και θα τα καταφέρεις. Συχνά, η λύση απέχει ελάχιστα.»

 

James Dyson, ιδρυτής της εταιρείας Dyson

 

 

Διανοητική ιδιοκτησία
____________________________________
 

Η ιδέα που κρύβεται πίσω από τη διανοητική ιδιοκτησία είναι απλή και η ύπαρξή της χρονολογείται από την αρχαιότητα. Όπου και να πάμε, παντού γύρω μας υπάρχει διανοητική ιδιοκτησία.

 

Δεν αρκούν απλώς οι σκέψεις και ιδέες. Η διανοητική ιδιοκτησία είναι αυτή που προσδιορίζει και προστατεύει τις καινοτομίες και τα δημιουργήματα των ανθρώπων.

 

 

Η διανοητική ιδιοκτησία επιβραβεύει όσους καινοτομούν και επιτρέπει στον καθένα μας να επωφεληθεί από τα επιτεύγματά του.

 

Στο θέμα της προστασίας, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Συχνά αφήνουμε τη διανοητική ιδιοκτησία μας να γίνει κοινό κτήμα. Κάποιες φορές όμως μας προκύπτει μια φαεινή ιδέα. Είναι η στιγμή που αναφωνούμε το δικό μας «εύρηκα!». Όσες περισσότερες τέτοιες φαεινές ιδέες προκύψουν και μπορείτε να προστατεύσετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προστιθέμενη αξία για την επιχείρησή σας.

 

 

Στιγμές «εύρηκα!»
____________________________________
 
Αρχιμήδης ο Συρακούσιος 
«Αρχιμήδης», Dominigo Fetti 1620
 
Ο Αρχιμήδης είναι αυτός που αναφώνησε
το πρώτο «εύρηκα!» στην Ιστορία
ενώ έκανε μπάνιο, τον 3ο π.Χ. αιώνα.
Όμως, η αρχή ότι κάθε σώμα που βυθίζεται
μέσα σε ένα υγρό εκτοπίζει τόσο βάρος υγρού
όσο και το βάρος του, όπως και όλες οι
επιστημονικές ή μαθηματικές θεωρίες,
δεν μπορεί να κατοχυρωθεί ως ευρεσιτεχνία.
Με ευρεσιτεχνίες προστατεύονται μόνο νέες
εφευρέσεις που έχουν πρακτική χρήση.

Τα πρώτα σήματα 
© Trustees of the British Museum

 

Μινωικός ψευδόστομος αμφορέας με σήμα το χταπόδι από την Κύπρο, 1300-1200 π.Χ.
Η ύπαρξη σημάτων χρονολογείται από την αρχαιότητα.

______________________________________

 

 

Η επιχείρησή σας, το επιχειρηματικό σας σχέδιο και η καινοτόμος προσέγγισή σας βρίθουν από στιγμές «εύρηκα!». Στα επόμενα κεφάλαια, σάς εξηγούμε πώς να αναπτύξετε και να προστατεύσετε μια σημαντική καινοτομία: το εμπορικό σήμα σας.

 

ⓘ Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

 

 

Ορισμός σχεδίου ή υποδείγματος
 

Τα σχέδια και τα υποδείγματα είναι ταυτόχρονα τέχνη και επιστήμη, δίνουν μορφή στις κατοικίες και τους χώρους εργασίας μας, υπάρχουν παντού γύρω μας, όπου κι αν είμαστε. Τα σχέδια και τα υποδείγματα συνιστούν την εξωτερική επιφάνεια του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

 

Τα σχέδια και τα υποδείγματα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των επιχειρήσεων. Το εξαιρετικό σχέδιο ή υπόδειγμα εστιάζει στον χρήστη, συνδυάζει αισθητική, οικονομικές και πρακτικές αξίες, και είναι ο τρόπος μέσω του οποίου οι πελάτες σας αντιλαμβάνονται την υπεροχή σας σε θέματα καινοτομίας. Η Ευρώπη έχει αναγνωρίσει την ανάγκη να ενθαρρύνει τους ευρωπαίους δημιουργούς και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις δικές τους στρατηγικές σε θέματα σχεδίων και υποδειγμάτων.

 

Το σχέδιο ή υπόδειγμα είναι ένας πρακτικός τρόπος να προσδιορίσετε και να προστατεύσετε τις καινοτομίες σας. Το σχέδιο ή υπόδειγμα συνιστά περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής ή να χρησιμοποιηθεί ως εμπράγματη εγγύηση, που ανταμείβει τις δημιουργικές σας προσπάθειες και που λειτουργεί ως η υπογραφή σας σε επίπεδο διανοητικής ιδιοκτησίας.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει σαφή ορισμό του σχεδίου ή υποδείγματος:

 

«Η εικόνα την οποία παρουσιάζει το σύνολο ή μέρος ενός προϊόντος η οποία προκύπτει από τα χαρακτηριστικά του, και ιδίως από τη γραμμή, το περίγραμμα, το χρώμα, το σχήμα, την υφή ή/και τα υλικά του ίδιου του προϊόντος ή/και της διακόσμησης που φέρει».

Άρθρο 3 του κανονισμού για τα κοινοτικά σχέδια και υποδείγματα.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ  

 
______________________________________
 
 
Διεύθυνση Εμπορικής & Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης - Αναλυτικότερα:
 

Η Διεύθυνση Εμπορικής & Βιομ/κής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης ασχολείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα με την κατάθεση, καταχώρηση και γενικά τη διαχείριση του μητρώου των εμπορικών στην Ελλάδα. Για την καταχώρηση ή μη ενός σήματος αποφασίζει η Διοικητική Επιτροπή Σημάτων, που συνεδριάζει στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Πλατεία Κάνιγγος – Αθήνα). Η καταχώρηση ενός εμπορικού σήματος προστατεύεται για 10 χρόνια, ανανεώνεται ανά 10ετία και για απεριόριστες δεκαετίες.

Κατά τη νομοθεσία (Ν. 4072/2012) σήμα θεωρείται κάθε σημείο επιδεκτικό γραφικής παραστάσεως, ικανό να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχειρήσεως από εκείνα άλλων επιχειρήσεων.

 

Στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο το σήμα αποτελεί κεφάλαιο της επιχείρησης και αναντικατάστατο μέσο επικοινωνίας με το κοινό, προσφέροντας εγγύηση σταθερής ποιότητας, συμβάλλοντας στη φήμη της επιχείρησης και δημιουργώντας σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή.

 

Η ευρηματικότητα στη σύλληψη ενός σήματος οδηγεί στη διακριτική δύναμη αυτού και συνακόλουθα στην αυξημένη πιθανότητα έγκρισης αυτού από τη Διοικητική Επιτροπή Σημάτων και στην ευχερέστερη επικράτησή του στην αγορά. Το στοιχείο του νέου και του πρωτότυπου στη διαμόρφωση ενός σήματος, συμβάλει στη διαφοροποίηση αυτού από άλλα που διακινούνται στην αγορά και διακρίνουν όμοια ή παρόμοια προϊόντα, προερχόμενα από ανταγωνιστές.

 

Αξιοποίηση του σήματος σημαίνει διατήρηση ή απόκτηση μεριδίων της αγοράς, καθώς και εμπορική εκμετάλλευση αυτού με τη μορφή χορήγησης αδειών χρήσης ή σύναψης συμβάσεων franchising ή ακόμα και μεταβίβασης αυτού έναντι υψηλού πιθανόν τιμήματος.

 

Ο σύγχρονος επιχειρηματίας, αντιλαμβανόμενος τις λειτουργίες αυτές που επιτελεί το σήμα και αποβλέποντας στη σταθερή και ανοδική πορεία της επιχείρησής του στην ελληνική αγορά, θα πρέπει να κατοχυρώνει τα σήματα της επιχείρησής του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και να τα προστατεύει από ανταγωνιστές που κάνουν αθέμιτη χρήση αυτών. Οι αιτήσεις για καταχώρηση σήματος που κατατίθενται ετήσια στη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ανέρχονται σε 10.500 έως 11.000

 

______________________________________

 

Η παραποίηση ή απομίμηση σήματος, έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή αποζημιώσεων από τα πολιτικά δικαστήρια και την επιβολή ποινικών κυρώσεων στο δράστη αυτής, διώκεται δε κατ’ έγκληση, δηλαδή με την προσφυγή στα δικαστήρια από το θιγόμενο επιχειρηματία.

 

ⓘ Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

 

Τα τελευταία χρόνια, η δημιουργία του Γραφείου Εναρμόνισης στην Εσωτερική Αγορά (OHIM) έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρωπαϊκό χώρο, να πετύχουν με μία και μόνη αίτηση που καταθέτουν στη χώρα τους, την καταχώρηση των σημάτων τους, ενιαία στις 27 χώρες που απαρτίζουν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο διάστημα αυτό των τελευταίων ετών, κατατέθηκαν στον OHIM  από έλληνες επιχειρηματίες, περίπου 10.000 αιτήσεις κοινοτικών σημάτων. Η Δ/νση Εμπορικής και Βιομ/κής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, παρέχει υλικό και χρήσιμες πληροφορίες για τη σχετική κατάθεση και γενικότερα τη διαδικασία που ακολουθείται στον ΟΗΙΜ.

 

Από τον Αύγουστο του 2000 η χώρα μας επικύρωσε το Πρωτόκολλο της Μαδρίτης με το Ν. 2783/2000 δίνοντας, τη δυνατότητα αφενός στους έλληνες επιχειρηματίες με μία αίτηση που καταθέτουν στη Δ/νση Εμπορικής και Βιομ/κής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, να πετύχουν τη καταχώρηση των σημάτων τους σε 1 έως 67 χώρες που έχουν υπογράψει τη διεθνή αυτή συνθήκη, αφετέρου δε στους ξένους επιχειρηματίες, που επιθυμούν να καταχωρήσουν τα σήματά τους στην Ελλάδα, να το πετύχουν με μία αίτηση που καταθέτουν στη χώρα τους. Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στη Διεύθυνση Εμπορικής & Βιομ/κής Ιδιοκτησίας 600 αιτήσεις διεθνών σημάτων, ενώ έχουν διαβιβασθεί σ’ αυτή μέσω του Διεθνούς Γραφείου 40.000 αιτήσεις για καταχώρηση διεθνών σημάτων στην ελληνική επικράτεια.

Πληροφορίες για τη διαδικασία κατοχύρωσης διεθνούς σήματος και έντυπα παρέχονται από την ανωτέρω Διεύθυνση.

 

______________________________________

 

Τα τελευταία χρόνια το μητρώο σημάτων της Δ/νσης Εμπορικής και Βιομ/κής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχει μηχανογραφηθεί έτσι ώστε, ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί μέσω διαδικτύου, έχοντας πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Γεν. Γραμματείας Εμπορείου του Υπουργείου Ανάπτυξης (www.gge.gov.gr), να ερευνά την ύπαρξη κατατεθειμένων ή καταχωρημένων ήδη εθνικών ή κοινοτικών σημάτων, όμοιων ή παρόμοιων με αυτό που ενδιαφέρεται να καταθέσει και να αποφεύγει την κατάθεση σήματος που θα του δημιουργούσε νομικά και πραγματικά προβλήματα. Αντίστοιχη έρευνα μπορεί να διεξάγει ο κάθε ενδιαφερόμενος, στην ιστοσελίδα (www.wipo.int) του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), προκειμένου να διαπιστώσει την ύπαρξη διεθνών σημάτων με ισχύ στην Ελλάδα.

 

Επιπλέον, στη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομ/κής Ιδιοκτησίας λειτουργούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές όπου διεξάγεται δωρεάν έρευνα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο στο αρχείο των εθνικών σημάτων, καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και μεταξύ των ωρών 10:30' έως 13:30'.

 

Οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να επιλέξουν σήμερα, μεταξύ τριών διαφορετικών διαδικασιών για να πετύχουν την κατοχύρωση των σημάτων τους, ανάλογα με τους επιχειρηματικούς τους στόχους και το ύψος της δαπάνης που θα υποβληθούν.

 

  • Κατάθεση και προστασία των σημάτων τους στον ελλαδικό χώρο (εθνικά σήματα).
  • Κατάθεση και προστασία των σημάτων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (κοινοτικά σήματα).
  • Κατάθεση και προστασία των σημάτων τους σε 1 έως 67 χώρες μέσω του Διεθνούς Γραφείου (διεθνή σήματα).
 
 
ⓘ Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εδώ
ΔΙΕΥΘΝΗΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ copyright: Se7enHellas (https://www.behance.net/christoskd12b6)
ΔΙΕΥΘΝΗΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ copyright: Se7enHellas (https://www.behance.net/christoskd12b6)
bottom of page